Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-20 11:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/karriarbloggen/2012/04/13/hur-gar-jag-vidare-efter-att-ha-misslyckats-som-chef/

Karriärbloggen

Hur går jag vidare efter att ha misslyckats som chef?

Fråga: ”Jag vill gärna bli chef på mitt företag men om jag inte lyckas så har jag ingen annanstans att gå efter det. Hur förklarar jag det för en framtida arbetsgivare? /Anders

Svar: Ibland måste man våga anta en utmaning. Får du ett tillräckligt attraktivt erbjudande och det känns som rätt tajming för dig, så ta steget. Om du sedan inte trivs med ansvaret, då är du lite visare till nästa gång. I framtiden så kan du säga: ”Jag ville prova, men det kändes för stressigt att fatta beslut och ha ansvar hela tiden. Jag kanske är mer en ’doer’ och behöver arbeta praktiskt. Det var en nyttig lärdom, men inget för mig.” Och vill du prova på chefsjobbet senare igen kan du säga: ”Just då i mitt liv passade inte det här mig. Det var fel tajming, barnen krävde ganska mycket uppmärksamhet och jag beslöt mig för att ta ett steg åt sidan i karriären. Nu känner jag mig redo igen och kan satsa mer. Att pröva på att vara chef under en period är en bra erfarenhet. Det är först när du har jobbet som du vet om det passar dig eller inte. Ett bra tips kan vara att skaffa dig en mentor som hjälper dig med råd och tips på vägen.” Lycka till!