Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-23 02:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/karriarbloggen/2012/04/26/maste-man-bli-chef/

Karriärbloggen

Måste man bli chef?

Fråga: ”Det verkar som om man måste bli chef om man vill kliva uppåt på karriärstegen. Jag bävar för att bli chef och allt ansvar som följer med jobbet.” /Lena

Svar: Att bli chef känns ofta ganska naturligt om man vill ta ett kliv uppåt i karriären. Alla passar dock inte som chef. Och andra vill inte ta det stora ansvaret som följer med ett chefsjobb. Det är inget fel i att inte vilja bli chef. Du kanske kan finna ett jobb med eget ansvar i alla fall. Du kan också starta eget och det är också en typ av eget ledarskap. Alla har inte förutsättningar att bli chef och alla behöver inte vilja bli det heller. Om ett utvecklande arbete är tillräckligt för dig, då är det din bästa karriär om du är nöjd med detta. Se bara till att det är en karriär som du tycker om och har lust med. Lycka till!