Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 14:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/karriarcoachen/2012/11/13/ar-det-lage-att-soka-sig-vidare/

Karriärcoachen

Är det läge att söka sig vidare?

Fråga: Jag är säljchef inom en region. Har arbetat länge i samma företag. Min chef har gått i pension. En rekryteringsfirma fick uppdraget att söka hans efterträdare. Jag var en av dem som sökte tjänsten som ny chef. De letade också externt. I slutänden föll valet på en tidigare kollega till mig, en kompetent och bra person som jag högaktar. Vi har haft ett gott samarbete genom åren. Min nya chef har aviserat en omorganisation inom sin enhet. Det är lite av hela havet stormar. Alla kommer att få söka sina nya tjänster. Det är osäkert vilken roll jag kommer att få. Jag har trivts bra här. Hade god kontakt med min tidigare chef som uppmuntrade och stöttade mig. Han var lite av en mentor för mig. Jag är osäker på hur min framtid kommer att se ut nu. Jag vill gärna vara kvar även om det är en egendomlig upplevelse att söka sitt jobb igen. Hur tycker du att jag ska göra, söka jobb igen eller kanske söka mig härifrån? /Tveksam Svar: Det är aldrig fel att söka nya jobb, om inte annat för att testa sitt värde på marknaden och kanske få högre lön. Det är rimligt att din nya chef vill samla ett lojalt team omkring sig. Du kan upplevas som ett hot, eftersom du fanns med som kandidat till hans jobb. Sök den eller de tjänster du skulle vilja ha. Det är oklokt att ha för mycket prestige just nu. Är du missnöjd över den tjänst du i slutänden får, är det bara att fortsätta söka andra jobb inom företaget eller externt. Kanske kan du träffa din gamla chef och se vilka råd han kan ge dig. Han har inte längre någon makt, men är en viktig referens om du söker nya jobb. Be också om ett möte med din nya chef. Presentera gärna några förslag till förbättringar inom det område där du vill arbeta. Han söker just nu kompetenta, lojala medarbetare till sitt team. Han vill veta om han kan lita på dig.