Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-23 03:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/karriarcoachen/2013/02/25/vaga-mota-den-som-hotar/

Karriärcoachen

Våga möta den som hotar

Fråga:

Jag har fått i uppdrag att ansvara för en förändring som leder till att tre personer blir övertaliga och att vi ska samarbeta med andra delar i organisationen. En grupp sätter sig på tvären. Deras ledare påstår att en tidigare chef har lovat honom andra förutsättningar när han anställdes. Därför ställer han inte upp på mina krav. Jag svarade att jag bara fullföljer mitt uppdrag. Då blev han hotfull och sa att han ska berätta för min chef att jag har gjort många misstag, att jag gör ett dåligt jobb och att det är många som håller med om det och att han har bevis för den saken. Det kändes hotfullt. Jag blir osäker på vad han menar med att jag gör ett dåligt jobb. Han företräder sin grupp och det verkar som om han och gruppen håller på att få med sig flera. Jag blir osäker på om jag har någon chans att klara det här uppdraget?

Svar:

Ta tre djupa andetag. Skriv ner fakta. 1. Vilket uppdrag har du fått? 2. Vad har ledaren för motståndsgruppen sagt? 3. Vad händer i organisationen just nu? 4. Boka ett möte med den trilskande chefen. Be om bevis för det han säger. Troligen finns inga papper för då hade han redan visat dem. Du verkar vara rädd för honom. Ofta är ilska och hot bra vapen. Genom att skrämma omgivningen får han som han vill. Så du måste våga möta honom, annars har du fel jobb. Om du inte kommer någonvart med honom, lyft frågan till nästa nivå. Boka ett möte med din chef. Presentera fakta. Nästa steg borde vara att ni träffas alla tre: du, trilskaren och din chef. Gå igenom fakta igen. Om din chef står bakom dig kan du arbeta vidare och sedan rapportera för chefen hur det går. Men om chefen är feg är du chanslös. Det kan bli svårt att samarbeta med chefen, med din ilskna kollega och med alla medarbetare som sitter på första parkett och undrar hur det kommer att gå. Då bör du nog försöka hitta ett nytt jobb.