Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-19 03:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/karriarcoachen/2014/06/24/den-nya-chefen-ar-slarvig-och-hotfull/

Karriärcoachen

Den nya chefen är slarvig och hotfull

Jag är assistent till tre chefer. Har arbetat här i flera år och trivts bra. För en tid sedan anställdes en försäljningschef, som ersätter vår tidigare försäljningschef som har avancerat. Den nya chefen är slarvig och ostrukturerad och han kräver specialbehandling. Han ska alltid ha förtur och om jag inte hinner med blir han arg och hotfull. Min arbetsbelastning ökar, vilket oroar mig. De andra två cheferna som jag länge har samarbetat bra med blir irriterade, eftersom deras arbeten tar längre tid. Känner mig ledsen, stressad och misslyckad. Har du något råd hur jag kan göra?

Svar: Du har försökt tala med honom utan resultat. Hur tydlig var du i det samtalet? Du kanske var för artig och inlindad? Gör ett nytt försök där du i klartext beskriver problemen på ett fakta­mässigt sätt. Ge gärna exempel. Säg att ditt arbete består i att stödja tre chefer, och du kan inte ge honom ständig förtur. Klarar du att stå emot hans aggressiva krav? Försök, eftersom det skulle bli ett lärande för honom. Han måste precis som de andra två cheferna planera sitt arbete så att du har möjlighet att hjälpa alla tre. Om han vägrar förstå, säg då till honom att du kommer att gå vidare och prata med din chef. Hoppas att din chef är tillräckligt modig för att ta i problemet. Skulle det mot alla odds inte bli fallet, får du vända dig till hr. Med din långa bakgrund på företaget är det rimligt att de lyssnar på dig. I värsta fall får du söka annat jobb. Men ge inte upp för lätt.