Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-19 20:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/karriarcoachen/2015/04/07/ar-chefen-en-bra-referens/

Karriärcoachen

Är chefen en bra referens?

I karriärrådgivarens svar 8 mars skriver du följande: ”Den som ger sin aktuella chef som referens, signalerar i mina ögon att chefen och företaget vill bli av med personen.” Jag kan förstå att det gäller om man söker jobb externt. Men om man som jag söker nytt jobb internt är det väl inte samma sak? Ett exempel som gäller mig: Jag har en god, öppen relation till min nuvarande chef. Jag är gruppchef. Jag borde stå relativt högt i kurs hos honom med tanke på de omdömen och lönelyft jag fått av honom. Företaget har en policy som uppmuntrar arbetsrotation. Efter noga övervägande tog jag mod till mig och berättade för chefen att jag känner mig mogen att gå vidare och vill söka ett annat jobb inom koncernen. Han blev glad och sa att han självklart ställde upp som referens, vilket också har skett. Kommentarer?

Svar: Jag ser tre olika svar: 1. Ge inte nuvarande chef som referens om du söker externt jobb. Det har jag svarat på varför 8 mars. 2. Med god relation till chefen, när du söker internt, är det bra att ge sin chef som referens. Du ger ett bra exempel. Företagets kultur uppmuntrar jobbrotation och premierar troligen chefer som bidrar till att medarbetarna utvecklas och söker nya jobb. 3. Med sämre relation till chefen kan det vara svårare att ge chefen som referens om du söker ett jobb internt. Kanske för att du gör ett så bra jobb att din chef vill ha dig kvar. Chefen behöver dig för att lyckas själv. Då vet du inte vad din chef svarar om du ger chefen som referens.