Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-19 18:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/karriarcoachen/2015/04/13/far-mer-ansvar-men-inte-hogre-lon/

Karriärcoachen

Får mer ansvar men inte högre lön

Fråga: Jag är mellanchef på ett trevligt företag med karriärmöjligheter. Företaget planerar att expandera kraftigt. Jag har fått en ny chef utan erfarenhet eller kompetens. Det märks. HR-chefen har haft individuella samtal med oss medarbetare. HR-chefen sa till mig i förtroende att min chef inte fungerar. Jag fick positiv återkoppling av typ ”vi hade inte överlevt om det inte vore för dig”. Ledningen vill att jag ska arbeta mer och ta större ansvar för delar av det som min chef inte klarar. Jag har kapacitet att göra det men jag är less på situationen. Jag svarade positivt, men sa att då vill jag också tala lön. HR-chefen avrådde mig från att tala lön. Jag arbetar redan utanför mitt ansvarsområde. Det är inte motiverande att ta på mig mer ansvar utan högre lön. Men samtidigt trivs jag på företaget, vill visa att jag är engagerad och att pengar inte är det viktigaste. Vad säger du?

Svar: Snabbväxande entreprenörsföretag behöver pengar för att växa, och rätt personal. Det är dyrt att expandera. Det är nog därför HR-chefen smickrar dig, och insinuerar att om du bara är intresserad av pengar ger det fel signaler om du vill ta större ansvar i företaget. De vill betala så lite som möjligt. Din chef är en felrekrytering. Du tänker rätt. Lön och kompensation är viktigt. Svara HR-chefen att du gärna arbetar mer, men att lön har betydelse för ditt beslut. Se hur de reagerar. Ha is i magen och vänta. De har en krissituation. Antingen behandlar de dig schyst, om inte har du ingen framtid i det här företaget. Börja i så fall se dig om efter nytt jobb.