Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-26 16:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/karriarcoachen/2015/09/28/vad-hander-med-mig/

Karriärcoachen

Vad händer med mig?

Fråga: Jag arbetar i ett litet företag som startades av två personer. De har sålt verksamheten. Vi har ny vd och nya chefer som inte har arbetat här tidigare. Jag började här direkt efter skolan. Mitt anställningskontrakt är jättegammalt och stämmer inte längre. Uppsägningstiden är kort. Jag oroar mig för framtiden. De nya cheferna har samlat personalen till flera möten. De pratar framtid, men säger inget konkret hur det ska bli för oss anställda. Vad händer? Finns det plats för oss som varit här länge? Kan du ge råd hur jag kan göra när ingen berättar något?

Svar: Du beskriver inte din nuvarande roll i företaget. Du verkar ha erfarenhet från alla enheter och har byggt goda relationer. Den som gör ett bra jobb brukar ledningen vilja ha kvar. De nya ägarna har köpt företaget för att det går bra. Tala med din chef. Säg det som du skriver till mig; att du vill fortsätta bidra i företaget också i framtiden. För säkerhets skull kan du också ha en plan B. Tänk igenom hur du agerar om de inte vill ha dig kvar. Då är referenser och erfarenheter viktiga. Du har bara arbetat på ett ställe. Vilka kan ge dig referenser? Tidigare chefer och ­kolleger? Skriv ned vad du har arbetat med hittills. ­Beskriv dina kunskaper, erfarenheter och resultat. Kortfattat. Det är viktigt när du eventuellt söker nytt jobb. Ta reda på vilka lagar och regler som gäller. Kanske fråga din fackförening? Eller en arbetsmarknadsjurist.