Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 10:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/karriarcoachen/2016/03/20/nya-chefen-stjal-min-jobbenergi/

Karriärcoachen

Nya chefen stjäl min jobbenergi

Fråga: Min nya chef har i uppdrag att tänka nytt med mindre budget. Vår bransch står inför tuffa utmaningar. Ny teknik gör att färre kunder köper våra produkter.

Min chef verkar inte förstå detta. Hon är glad, engagerad, ser möjligheter och sätter igång roliga projekt som kostar tid, arbete och pengar. Nyligen hörde jag hennes chef fråga om hon kan satsa på alla projekten. Frågan ställdes i en ton där jag tolkade att chefen egentligen sa åt henne att ändra sitt sätt att arbeta. Men hon verkade inte höra eller förstå vad chefen sa.

Hennes idéer tar energi och leder till extrajobb. Jag börjar bli trött på situationen och vill hitta ett sätt att få henne att förstå vad hennes chef försökte säga.

Svar: Det verkar som att företaget har rekryterat en bra person till fel chefsjobb. Risk finns att hon fortsätter att arbeta på det här sättet tills något sätter stopp – ekonomin, medarbetare som inte orkar, chefen eller något annat. Som medarbetare kan du inte göra mycket mer än att påpeka det du redan har sagt.

Hon verkar ha en trevlig personlighet. Det är begripligt om medarbetare rycks med i glädjen i början.

Du får försöka ta hand om din hälsa på arbetet. Sök en medelväg i ditt löpande arbete. Jag tror att situationen kommer att lösa sig eftersom pengar och resurser inte finns. Ytterst är detta ett ansvar för hennes chef, även om du tyvärr också är berörd.