Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-23 06:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/karriarcoachen/2016/04/24/far-ingen-hjalp-med-mitt-uppdrag/

Karriärcoachen

”Får ingen hjälp med mitt uppdrag”

Rätta artikel

Fråga: Jag har en ny roll och ansvarar för samordning och kostnadsbesparingar i företaget. Jag har inga medarbetare. Ska få hjälp av de enheter som blir berörda.

Det är ett luddigt uppdrag, bara formulerat som ett mål i lägre kostnader. Jag har gjort en plan som min chef ställer sig bakom. Har börjat träffa högre chefer i organisationen där jag beskrivit mitt uppdrag. De är artiga och snälla, men inte hjälpsamma. Jag får ingen hjälp av dem. Måste arbeta helt själv.

Det är svårt. Jag har talat med chefen om det, men han verkar inte lyssna. Jag ser det här som en möjlig väg till större jobb. Därför vill jag lyckas med uppdraget. Vad tror du?

Svar: Det låter som en svår uppgift. Du är beroende av folk och resurser från de delar av organisationen som riskerar att bli lidande av ditt uppdrag. Det är tyvärr begripligt att de inte är hjälpsamma. Tänk igenom och formulera vad du behöver för att lyckas. Träffa din chef och tala om utmaningen.

Om chefen ställer sig bakom dig och dina krav finns chansen att du lyckas. Om det inte blir så är det klokare att säga ifrån. Säg att du inte anser att du kan lyckas med uppgiften utan nödvändiga resurser och stöd. Se hur chefen reagerar, och bestäm sedan hur du går vidare. Om du hanterar situationen klokt kan det finnas andra jobb i organisationen.