Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 09:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/karriarcoachen/2016/05/08/mer-ansvar-utan-hogre-lon/

Karriärcoachen

Mer ansvar – utan högre lön

Rätta artikel

Fråga: Jag har fått erbjudande att bli ”hosting manager” på mitt jobb, ett stort svenskt företag. Det innebär att jag ska ansvara för att svenska lagar följs samtidigt som cheferna med resultatansvar finns i olika länder. Mitt ansvar är att kontrollera att allt går rätt till. Dessutom ska jag följa upp tidrapportering, och ansvara för eventuella miljöproblem för medarbetarna i min grupp. I den nya rollen får jag varken personalansvar eller löneökning.

Chefen säger att jag ska se detta som en chans att senare få ett ”riktigt” chefsuppdrag. Dessutom har medarbetarna i min grupp problem – det är en dysfunktionell grupp. De två som har haft rollen som ”hosting manager” tidigare har blivit bortplockade för att de inte har klarat jobbet. Vad säger du om erbjudandet?

Svar: Ditt företag verkar inte ha klart för sig vad rollen som ”hosting manager” innebär. Låter som ett spretigt uppdrag med ansvar utan befogenheter. Vem är din chef? Vilket stöd skulle du ha i den rollen? Dessutom, miljöansvar för en dysfunktionell grupp där du inte har personalansvar. Miljöansvarslagen är sträng sedan 1 april i år. Företaget riskerar att bli bötfällt om inte medarbetarna mår bra. Det blir då ditt ansvar.

När jag läser din beskrivning ringer flera ­varningsklockor. Företaget lockar dig med senare chefsuppdrag om du tar det här jobbet utan löneökning. Det känns inte seriöst. Tacka nej.