Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 05:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/karriarcoachen/2016/05/15/min-adept-riskerar-att-ga-in-i-vaggen/

Karriärcoachen

”Min adept riskerar att gå in i väggen”

Rätta artikel

Fråga: Jag är mentor åt en duktig kvinna som arbetar så mycket att jag är orolig för hennes hälsa. Hon har stor kapacitet, är pålitlig och levererar resultat. Samtidigt är hon pressad av att arbetsbördan ständigt växer. Jag anser att hon utnyttjas: får fler och större uppgifter utan att företaget ser till att hon har tillräckligt stöd eller resurser.

Jag har rekommenderat henne att strukturera sitt arbete och att tänka igenom vad hon behöver för stöd. Hon pratar bort det jag säger, kanske för att hon är orolig för att hennes chefer och omgivning ska uppfatta det som negativt, och att det kan påverka hennes vidare karriär. Jag har påtalat risken för att hon ska gå in i väggen, men hon lyssnar inte. Vad kan jag göra?

Svar: En svår situation. Hon måste själv vilja förändras för att det ska lyckas. Det verkar inte vara fallet nu. Det är svårt att hjälpa en person som inte lyssnar. Men gör ett nytt försök. Flickor är ibland prestationsinriktade med höga krav på sig själva. De vill leverera och känna sig duktiga för att må bra. Det är viktigt att du försöker ta den här diskussionen på ett klokt sätt. Kanske beskriva konsekvenserna av att gå in i väggen?

Är du mentor i hennes organisation? I så fall kanske du kan tala med någon på HR-avdelningen. Det är alltid tveksamt att tala med hennes chef, även om det är i bästa välmening. Du vet inte hur det utnyttjas i organisationen.