Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 05:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/karriarcoachen/2016/05/22/nya-karriaren-en-mardrom/

Karriärcoachen

"Nya karriären en mardröm"

Rätta artikel

Fråga: För ett år sedan vågade jag ta ett stort språng – jag sökte och fick ett nytt jobb. Jag ville ha en förändring, och hoppades mycket på denna nya karriär. Tyvärr innebär mitt nya jobb att jag själv måste sälja in uppdragen jag sedan ska arbeta med. Försäljningen går inte bra. Jag levererar inte enligt företagets förväntningar. Har en dålig relation med min chef och kollegor.

Jag förstod aldrig att kundmöten och försäljning var så viktiga delar i jobbet. Jag känner mig misslyckad, saknar energi och självförtroende. Risken finns att jag blir uppsagd när jag har nästa möte med chefen. Har du något råd?

Svar: Du kan söka dig tillbaka till din gamla bransch, alternativt söka en mer administrativ tjänst på ditt nya företag. Vad har du för referenser från ditt tidigare jobb? Chefer och kollegor kan vara både referenser och stödjande nätverk i att hitta nytt jobb, så det är en möjlig väg.

Alternativ på nuvarande jobbet: Du oroar dig för att bli uppsagd på grund av dåliga resultat. Vad har du för anställningsavtal? Efter ett år borde du vara tillsvidareanställd. Står det något om krav på försäljning i avtalet? Tala med din fackförening. Som du beskriver situationen mår du dåligt.

Du verkar helst vilja komma ifrån det här företaget. Men det kanske mest handlar om pressen att sälja? Finns det någon administrativ tjänst på företaget? Sök stöd i vänner och nätverk. Ge inte upp.