Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 02:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/karriarcoachen/2016/10/30/nya-chefen-har-en-annan-uppfattning/

Karriärcoachen

Nya chefen har en annan uppfattning

Fråga: Nu har det gått tre år sedan jag bytte tjänst inom företaget. Har varit där i totalt sju år. Chefen som anställde mig på den nya tjänsten lovade mig goda möjligheter till utveckling och utbildning om jag ansträngde mig och jobbade för att gå först en annan utbildning som de anser vara ’bra’ för företaget. Vilket jag gjort till två tredjedelar. Nu har jag fått en ny chef. Han har en annan uppfattning. Han har sagt nej till all vidare utveckling. Han säger att han vill se att jag gör mitt jobb perfekt först. Jag har nästan ingen kontakt med honom men under årliga utvecklingssamtal säger han att han är nöjd. Jag sitter nu fast på en tjänst där jag har väldigt begränsade möjligheter medan mina kollegor med andra arbetsuppgifter drunknar i arbete. Jag vill ta upp detta med honom igen men det känns hopplöst.

Svar: Synd att du inte fick de här löftena i skriftlig form. Du behöver förstå vad nya chefen menar med att ditt arbete måste vara perfekt. Det låter klokt att du hjälper dina överbelastade kollegor om du har tid. Om det är bra för företaget borde chefen vara positiv. Du beskriver en konstig situation. Ge chefen och jobbet ett sista försök där du tar upp de båda frågorna. Om chefen är undanglidande är det ett tecken på att något är fel. Då är det bäst för dig att söka nytt jobb med en för dig bättre chef.