Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Karriärcoachen

Nya chefen visade inget intresse för min pågående utbildning

Fråga: Min förra chef skickade mig på kurs. Han sa att det var dags för mig att gå vidare till ett större jobb. Därför fick jag gå den här kursen.

Tyvärr rekryterades min chef till ett annat företag. Nu har jag en ny chef. Vi har träffats och pratat om mitt jobb och min utbildning. Nya chefen visade intresse när jag pratade jobb, men verkade avvisande när jag pratade om min pågående utbildning.

Jag kommer att ringa min förra chef och höra hur han uppfattar den här situationen. Samtidigt förstår jag att min gamla chef inte kan påverka läget. Men jag blir osäker på mina framtidsutsikter här. Det kanske är dags att söka nytt jobb? Vad tror du?

Svar: En bra chef bidrar till arbetsglädje och möjlighet att utvecklas. Din nya chef har varit hos er en kort tid. Ge chefen en chans. Var inte för snabb.

När du har avslutat din utbildning kan det vara dags att prata framtid med chefen. Då måste du veta vad du vill. Berätta om ditt mål och se hur chefen reagerar. Ifall chefen ifrågasätter ditt mål, fråga hur chefen tänker sig din framtid. Fråga också om dina

utvecklings­möjligheter. Är svaret positivt, då har du antagligen fått en ny bra chef. Är svaret undanglidande och svävande, då är det mer tveksamt och du kan börja se dig om efter nytt jobb. Nu med en bra utbildning som extra bonus.