Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 10:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/komiform2009/2009/01/05/lolo-hakar-1005/

KOM I FORM-BLOGGEN

Lolo hakar

Min kära kollega Lolo hängde på mig idag på min Isodiet och jobbmötet vi skulle ha på förmiddagen förvandlades omedelbart till ett prata-diet-möte och efter bara en liten stund kände vi att det var dags för vårt mellanmål. Lolo hade med sig keso och apelsin och valnötter. Jag hade med mig keso och äpple och hasselnötter och vi åt våra små portioner under tyst andakt.
Sedan försökte vi fokusera en stund på vårat jobbmöte men ganska snart började vi prata om LUNCHEN istället, när vi skulle inta den och vad vi skulle inta och hur det låg till med vår hungerstatus. Det var då jag till min fasa upptäckte att jag inte hade fått med mig min matlåda med 200  gram bönor och 100 gram rostbiff! En känsla av panik infann sig innan Lolo försökte rädda situationen med att generöst säga ”du kan få lite av min keso och en halv avokado om du vill?”. Jag avböjde dock och vi kom fram till att ”jobbmötet” var avslutat och att jag istället kunde GÅ hem vilket finurligt skulle bli dagens motion och en promenad på 45 minuter.


Märkligt det här hur plötsligt allt i mitt liv kretsar kring maten. När jag ska äta den, vad jag får äta och hur hungrig eller mätt jag är. Har mejlat dietisten Martin Brunnberg för att få svar på lite frågor. Är det normalt att vara så här hungrig som jag är och vad tusan ska jag i så fall göra när jag blir det? Hur mycket frukt och grönsaker får jag äta? Fritt eller bara enligt menyn?


Har blåst upp min pilatesboll som nu ligger här i ett hörn och tittar på mig. På onsdag är första dagen jag ska försöka ge mig på den på allvar men försökte redan igår kväll framför filmen att göra några situps och jag undrade allvarligt om det var något fel på bollen eftersom jag gled av den hela tiden. Min son fick sig i alla fall ett gott skratt.


Dagsform idag: Känner mig lättare i kroppen, mindre trött och faktiskt gladare än på länge trots att jag varken får äta lantchips eller mackor. Hur kan det komma sig?


Middag ikväll: Har till min stora glädje upptäckte att det finns möjlighet till blodiga biffar i Isodieten. Hurra! Tyvärr inte fet entrecote men oxfilé. Som den livsnjutare jag är så ska jag alltså fira min fjärde dag på dieten med lite oxfilé.


Här är receptet för 1 person:


Oxfilé med grillade grönsaker och potatis

150 g oxfilé
100 g potatis (1 medelstor)

70 g sparris
70 g haricots verts
2 tsk olivolja
1 msk vinäger
salt och peppar


Koka potatisen. Stek oxfilén i grillpanna tillsammans med sparrisen och haricots vertsen. När köttsaften kommer ut på ovansidan är filén genomstekt. Servera potatis med kött, haricots verts, sparris och ringla en vinägrett av olja, vinäger, salt och peppar över.