Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-24 17:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/komiform2011/2011/02/07/mellanmal-isomuffins/

KOM I FORM-BLOGGEN

Mellanmål - Isomuffins

Några av er läsare bad mig fråga Kristina om mellanmål och proteinpulver.
Här kommer ett svar på båda!

Gör isomuffins som mellis - jag ska testa senare idag!

Isomuffins
8 stycken, 1 muffin = 1 mellanmål

2 dl proteinpulver (naturellt sojaprotein)
6 torkade fikon (120 g)
2 ägg
2 äggvitor
30 sötmandlar (30 g)
40 g torkat äpple
3 tsk rapsolja
1–2 tsk kanel

Mixa proteinpulver och torkade fikon. Vispa upp äggen. Hacka mandeln och äpplena. Rör ihop alla ingredienser och klicka ut i bullformar.Grädda i 175 grader i 10–15 minuter.

Obs! Det kan bli väldigt konstig smak om man tar andra proteinpulver. Vassleprotein blir inte alls bra.

Receptet kommer från Isodieten.se

Uppdatering från läsaren Marre hon skriver så här:
Brukar göra i en liten långpanna med bakplåtspapper istället och använda Icas torkade frukt istället för fikon, tar ibland hasselnötter istället för mandlar, kakao istället för kanel. Med lite vatten i smeten så blir de bra och lite luftigare. Går som sagt att variera mycket. Har haft receptet under ungefär ett år och har inte tröttnat än! =)