Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-14 10:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/komiform2012/2012/11/21/i-stallet-far-en-potat/

Kom-i-form 2012

I stället för en potät.

Några saker som du kan servera i stället för potatis.

Blomkålsmos: dela blomkålen i mindre buketter och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Tillsätt grädde och smör till önskad smak och konsistens och mosa med mixer.

Kokt broccoli, blomkål eller brysselkål.

Ostgratinerade grönsaker: fräs squash, aubergine, fänkål eller andra grönsaker du gillar i smör. Salta och peppra. Lägg i ugnsfast form och strö riven ost över. Gratinera i 225 grader tills osten smält.

Gräddstuvad vitkål eller spenat.

Goda röror, exempelvis ägg- och räkröra. Hårdkoka och hacka ett par ägg, skala en näve räkor, finhacka en rödlök. Blanda lika delar crème fraiche och majonnäs och rör ner ägg, räkor, lök, hackad dill och en klick stenbitsrom.