Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 15:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/komiform2012/2012/11/26/blomkalsmos-och-2a-gradens-varme/

Kom-i-form 2012

Blomkålsmos och 2:a gradens värme.

Igår gjorde jag blomkålsmos. Men innan dess hann jag råka tappa ut tre liter kokande vatten över magen och låret. Det gjorde nästan lika ont som när jag fastnade med handen i kitchen aiden. Att jag är klantig det vet jag. Men när klantigheten orsakar ganska allvarliga olyckor är det inte lika skoj.

Som tur var kom en exman in just när detta hände. Han beordrade mig att stå i duschen och duscha kallt, kallt länge, länge. Jag letade upp kompresser speciellt framtagna för brännskador, brände mig på rumpan när jag råkade sätta mig på ett bastuaggregat för några år sedan. Jag messade iväg bilder till en doktor och fick veta att jag har 2:a gradens brännskada på ett ganska stort område. Jag har dessutom rätt många stora och fula blåsor. Kanske borde jag lägga upp en bild här på bloggen? Eller så hoppar vi över det och låter detta vara ett bildlöst blogginlägg.

Om blomkålsmoset blev gott? Ja, men det var lite för kallt när jag var klar med duschande och omläggningar.