Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-24 07:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/kronprinsessbrollop/2010/06/19/motstand-7596/

BRÖLLOPSBLOGGEN

Motstånd

Jag bevakar för tillfället bröllopet från soffan, och jag sörjer verkligen att jag har svårt att glädjas åt all pompa och ståt. Det hade ju varit så härligt att ryckas med, att imponeras av kuddarna från 1700-talet, serafimerorden och kungligheterna från hela världen.

För inramningen är ju onekligen maffig. Kyrkan är fejad som aldrig förr, den speciella blå mattan är jättelång och den skickliga flickkören är precis lagom blyg för den svepande kameran.

Och det hade ju varit så härligt att få sucka ett långt ”åååååh” inför åsynen av de långa klänningarna och de väntande kronorna i kyrkan. Att intresserat få suga in innebörden av att en höghet från Monaco tar med sig en flickvän. Eller att, likt de mest engagerade i kortegepubliken som paxade platser redan tidigt i morse, lyckligt konstatera att ”det här kommer ju inte hända igen på väldigt länge så det är självklart att jag är på plats, och självklart hoppas jag få en skymt av kungligheterna, jag vill se när de vinkar”.

Men jag kan verkligen inte. Jag känner ett motstånd mot allt detta. Och bara åsynen av Westlings föräldrar, lite nervösa, lite ovana vid att posera framför kameran på den blå mattan, gör att jag mjuknar en smula. Då känns det på något sätt verkligt.