Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 16:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/laddhybridbloggen/2012/11/13/ovanligt-besok-pa-macken/

Laddhybridbloggen

Ovanligt besök på macken

Efter 256 mil och två månader var det dags för något som känns alltmer främmande: att tanka. Bensin. Jag är så inställd på daglig tankning av el att det kändes avigt att öppna det andra, "fossila" locket.

Tankningen skedde vid 427 mil. Förra gången var vid 171 mil. Det var två "blippar" kvar på bränslemätaren. Det gick i 30,6 liter, precis samma mängd som senast. Det innebär en bensinförbrukning på 0,12 l/mil under de 255 milen. Ser man till all körning, 427 mil, blir det 0,13 l/mil. Elförbrukningen ligger parkerad kring strax under 1,5 kWh per mil, 1,47 för att vara exakt.