Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-13 20:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/laddhybridbloggen/2012/11/20/stororder-till-ford/

Laddhybridbloggen

Stororder till Ford

Ford i USA har fått en stororder på laddhybriden C-Max, som nyligen börjat säljas: 2 000 bilar. Köpare är energijätten General Electric.

Beställningen från GE innebär något av en drömstart för Fords lansering av C-Max laddhybrid. Försäljningen av rena elbilar har ju gått trögt, trots att bilarna fått mycket uppmärksamhet. Laddhybrider som Prius och Chevrolet Volt har sålt bättre och nu breddas utbudet med C-Max. Den har en räckvidd på 3,3 mil i elläget och drar i blandad körning 0,28 liter/mil.

Ford och GE lovar att stötta varandra för att få ut fler elbilar och laddhybrider på marknaden. I Sverige har vi en klar parallell i Volvo och Vattenfall som samarbetat kring laddhybriden V60, som börjar levereras i december.