Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 16:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/laddhybridbloggen/2012/11/28/oj-vad-det-tar-emot/

Laddhybridbloggen

Oj vad det tar emot

Regn, rusk, motvind och nära noll. Nu får systemet jobba - även bensinmotorn!

Den senaste resan på endast sju kilometer skedde i typiskt novemberrusk med genomblöt vägbana, motvind och start med kall bil. Bensinmotorn gick igång nästan direkt för att hålla imman borta och få värme i kupén, annars skulle alltför mycket el ha förbrukats i för snabb takt. Resan kostade mig 0,35 liter/mil i snittförbrukning.  Rena supersiffran för en vanlig bilist, men chockhög för mig som laddhybrist! Däremot har totalförbrukningen ännu inte påverkats. Den ligger kvar på 0,13 liter/mil efter 530 mil. Elförbrukningen är 1,52 kWh per mil.

Kör du själv laddhybrid? Prius eller Ampera? Kanske rentav en Fisker Karma? Skriv och berätta om dina erfarenheter. Bifoga gärna en bild också.