Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Leonels guldkorn

Nya Snövit-filmen het på nätet

Den första trailern för Universals kommande storfilm Snow White and the Huntsman släpptes för bara tre dagar sedan men har redan fått 6,5 miljoner visningar på Youtube. Och på världens största filmforum, IMDb.com, går diskussionerna heta efter trailersläppet. Filmen, som går upp på svenska biografer i juni 2012, följer originalstoryn någorlunda (i alla fall närmare än 2011 års remake av Rödluvan) men en av twisterna är att Snövit är en vältränad krigare. En mindre twist är också att dvärgarna fått namn efter romerska kejsare i stället för personliga egenskaper.

Frågar du mig ser det riktigt bra ut men jag vill sätta ett litet frågetecken på castingen – i vilket universum skulle Kristen Stewart (Snövit) kunna hota Charlize Theron (Drottningen) i skönhet? Enligt rykten var vårt nya svenska stjärnskott Alicia Vikander påtänkt för rollen som Snövit, vilket hade varit ett vettigare val. Men då hade man ju tappat alla Twilight-fansen som nu kommer att vallfärda till biograferna för att se Bella Swan som Snövit…

Observera att du för att till fullo njuta av den snygga trailern bör välja helskärm (längst ner i högra hörnet) och sedan ändra till 720p HD.


Som sagt – i vilket universum? (Och då valde jag ändå att ta skärmdump från den scen där Drottningen ser sämst ut och Snövit ser bäst ut).
Bild: Youtube.com