Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-19 16:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/leonelsguldkorn/2012/02/15/talande-youtube-hund-fick-100-miljoner-visningar-blir-langfilm/

Leonels guldkorn

Talande Youtube-hund fick 100 miljoner visningar – blir långfilm

Rätta artikel

Vad gör Hollywood när alla filmer redan gjorts? Går till Youtube. Paramount har just gett grönt ljus för filmatisering av förra årets näst-mest tittade klipp, "The Ultimate Dog Tease", skriver branschtidningen Variety.

Videon lades upp i maj 2011 och har sedan dess fått 94 miljoner visningar (bara Rebecca Blacks musikvideo "Friday" har fler). I det drygt minutlånga klippet sitter schäfern Clark som dubbats till att uttrycka sin förtvivlan över det faktum att husse både ätit hans mat och gett en del av den till katten.

Rösten bakom videon, som både spelar den teasande hussen och den teasade hunden, tillhör en Andrew Grantham. Han fick videon skickad till sig av hundägarna och lade sedan på voice-overn.

Och nu är det alltså klart att filmjätten Paramount via sitt dotterbolag Insurge ska ta sig an projektet att förvandla Youtube-succén till en framgång även på vita duken. Jobbet att skriva manus har gått till Alec Berg och David Mandel, en erkänd duo som tidigare jobbat med tv-serier som "Seinfeld" och "Curb Your Enthusiasm" ("Simma lugnt, Larry").

Här är klippet som tack vare sina 94 miljoner visningar nu blir långfilm:

I Curb Your Enthusiasm, som handlar om alla vardagsproblem Larry David stöter på och stör sig på, finns det för övrigt många scener med hundar. Jag vet inte om manusförfattarna till den kommande hundlångfilmen var inblandade i just detta avsnitt, men det här är en typisk CYE-scen: