Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-02 15:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/leonelsguldkorn/2012/02/22/video-bbc-news-ur-kontext-ar-valdigt-stotande/

LEONELS GULDKORN

Video: BBC News ur kontext är väldigt stötande

BBC News 18-sändning har med sina fyra miljoner tittare varje kväll länge varit Storbritanniens viktigaste nyhetsprogram. I dag blev det även landets mest stötande.

Detta tack vare musik- och humorduon Cassetteboy som just publicerade en Youtube-video med ihopklippt material från 15 olika januarisändningar av nyhetsprogrammet. Det rutinerade ankaret George Alagiah och BBC-reportrarna får sina kommentarer helt ryckta ur sitt sammanhang vilket bildar bisarra meningar och nyheter.

Bland annat berättar Alagiah att en domstol i Paris vill låta Skottland dra upp riktlinjer för alkoholbruk och att den brittiska regeringen inte har några planer alls på att få igång ekonomin igen. Samt en del andra nyheter av sexuell natur som skulle lyfta taket i mången brittiska stugor.

Cassetteboy har tidigare, förutom att ha jobbat med ett humorprogram på BBC Radio, gjort en populär parodi på det brittiska tv-programmet The Apprentice. Videon går på samma tema som nedanstående, med lösryckta citat, och har fått fyra miljoner visningar på Youtube.

Eftersom den färska BBC News-parodin publicerades för bara tre timmar sedan har den blott 305 visningar i skrivande stund men räkna med att den siffran skjutit i höjden innan veckan är slut. Men observera att att språket är så kallat NSFW, det vill säga Not Safe For Work. Så om du har känsliga kollegor (eller bara barn) i närheten: sätt på dig ett par hörlurar.