Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-16 05:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/leonelsguldkorn/2012/03/02/video-300-kilo-tung-22-aring-ber-internet-om-hjalp/

LEONELS GULDKORN

Video: 300 kilo tung 22-åring ber internet om hjälp

För tio timmar sedan lade den grovt överviktige amerikanen Robert upp en vädjan om hjälp på Youtube. Videon sprids nu snabbt och har fått över femtusen kommentarer – nästan alla positiva.

I videon, som han döpt till "Overweight guy asks for help", berättar Robert att han fyller 23 i morgon och väger någonstans mellan 600-700 pounds, "eller mer". Det innebär över 300 kilo.

Robert säger att han just fått en brorson och är rädd att han inte kommer att leva tillräckligt länge för att få se honom växa upp. Därför vill Robert att folk sprider videon så att någon, till exempel tv-programmet "Biggest Loser" eller Dr Phil, kan hjälpa honom.

Youtube har inte uppdaterat videons visningsantal, som i skrivande stund fortfarande står på 303, men att döma av de snabbt växande antalen gillningar (8000) och kommentarer (5000) har Robert lyckats med sitt mål att få videon att bli välspridd.

I kommentarsfältet finns en del hat och hån, men på det stora hela dominerar positiva och uppmuntrande kommentarer. Reddit, världens största länkdelarforum, har uppmärksammat videon och noterar att Youtube-folket för en gångs skull uppför sig civiliserat:

Skärmdump, Reddit.com

Här är Roberts vädjan: