Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-18 09:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/leonelsguldkorn/2012/03/05/video-mercedes-nya-osynliga-bil-en-youtube-succa/

LEONELS GULDKORN

Video: Mercedes nya "osynliga" bil en Youtube-succé

Hur marknadsför man en bil som påstås vara osynlig för miljön? Genom att göra den osynlig även för människor. Lägg till en landet runt-turné plus en Youtube-video och du har en PR-succé.

Mercedes hävdar att deras nya modell F-Cell, som går på luft, väte och el, har noll utsläpp och därmed är omärkbar för miljön.

För att illustrera detta har företagets forskare täckt ena sidan av en utvald bil med LED-lampor kopplade till en kamera på andra sidan. Effekten blir alltså att bilen är osynlig eftersom man så att säga ser rätt igenom den.

Den speciellt specialutrustade F-Cellen kommer nu att turnera en vecka i Tyskland och på Youtube är kampanjen redan nu en succé med över en miljon visningar på det dygn som gått sedan uppladdningen.