Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 19:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/leonelsguldkorn/2012/04/05/googles-nya-glasogon-gor-din-smartphone-overflodig-video/

Leonels guldkorn

Googles nya glasögon gör din smartphone överflödig [Video]

Foto: Google.

Glasögon som du kan styra med rösten och se program i. Det teknologiska genombrottet avslöjade Googles hemliga X-team i en video i går.

Glasögonen, som visar en "augmenterad verklighet", är en del av det så kallade Project Glass. New York Times avslöjade redan i november att ett hemligt team kallat Google X jobbar på den otroliga science fiction-tekniken men det var inte förrän i går, onsdag, som företaget presenterade sina framsteg i en Youtube-video.

Samtidigt som offentliggörandet skrev X-medarbetarna ett meddelande på Facebook-utmanaren Google+:

"Vi delar med oss av den här informationen nu eftersom vi vill starta en konversation och ta in dina åsikter som vi värderar högt. Häng gärna med när vi delar med oss av några av våra idéer och berättelser. Vi skulle gärna höra dina också. Vad vill du se i Project Glass?"

Google X har alltså börjat testa prototyper av de revolutionerande glasögonen, som visar appar precis som en smartphone men utan att man behöver ta fram en extern apparat. Symboler visas framför ögat och funktionerna inkluderar allt du kan göra med din vanliga telefon: mötesplanering, sms, video, kartor, med mera.

Google har inte avslöjat något datum för försäljningsstart för de röststyrda glasögonen än, men videon nedan visar att man redan kommit en bra bit på vägen med sin vision.