Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-17 07:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/leonelsguldkorn/2012/04/09/us-masters-2012-och-andra-pinsamma-handslag-video/

Leonels guldkorn

US Masters 2012 och andra pinsamma handslag [Video]

Louis Oosthuizen och Bubba Watson spelade båda mycket bra golf i gårdagens slutrunda i US Masters. Ändå kommer de att bli ihågkomna för något helt annat: otroligt dåligt tajmade handslag. Men golfarna är i gott sällskap av både andra idrottsmän och politiker.

Först satte Louis Oosthuizen en albatross, som det kallas när man slår bollen i hålet på andraslaget på ett par 5-hål. Sådant är extremt ovanligt, det var sydafrikanens första i karriären och även den första albatrossen som inträffat på Augustas hål 2. Ett otroligt slag.

Men det som fläckade bedriften var att Oosthuizen efter att ha satt ett slag på 245 meter sedan missade en high-five på en meter med sin caddy. I tv-rutan spelades det misslyckade handslaget lika ofta som albatrossen själv.

GIF-version här.

Men Oosthuizen var ju så klart uppspelt efter sitt fantastiska slag som skickade upp honom i ledning och det är lätt hänt att man tappar kontrollen i en sådan situation. Den andra pinsamma situationen inträffade i en mer kontrollerad miljö – prisutdelningen några timmar senare (natten till i dag svensk tid).

Det var när segraren Bubba Watson skulle få ta emot den klassiska gröna segrarkavajen som något gick väldigt snett i handskakningsschemat.

1) Den äldre prisutdelaren tar fram handen. 2) Bubba Watson är sen att reagera. 3) Den äldre prisutdelaren tar tillbaka handen. 4) Bubba Watson reagerar först nu på händelse 1 och sträcker fram handen mot den äldre prisutdelaren. 5) Bubba Watson reagerar på händelse 3, inser att ingen hand står att skaka och gör en elegant manöver över till den andra prisutdelarens hand. 6) Under tiden reagerar den äldre prisutdelaren på händelse 4 som nu hunnit gå över till 5. Så i stället för en handskakning griper han tag i tomma luften innan han kliar sig i ansiktet som med största sannolikhet inte kliade.

GIF-version här.

Men US Masters avslutningsdag 2012 var ändå inget mot vad som inträffade mellan basketspelarna Kevin Love och Wes Johnson i oktober 2010 i Minnesota. Det misslyckade handslaget var så smärtsamt att se att det till och med gjordes ett tv-inslag om det.

Länkar till fler misslyckade handslag:

New York Knicks stjärnskott Jeremy Lin och Los Angeles Lakers poängkung Kobe Bryant i styrkeuppvisning februari 2012. Ingen vill justera sin hälsning och då blir det så här.

Nya Zeelands premiärminister John Key gratulerar krampaktigt landets rugbykapten efter VM-guldet i oktober 2011.

Finlands coacher kan inte bestämma sig för öppen eller knuten näve vid hockey-VM i Lettland maj 2011

American Idols programledare Ryan Seacrest försöker 2009 high-fiva deltagaren Scott McIntyre. Som är blind.

Los Angeles Lakers coach Phil Jackson försöker 2009 spela över en missad knytnäve med Kobe Bryant genom att klia sig med knytnäven i ansiktet. På båda kinderna.

Bill Clinton blir 2008 nekad en kyss av sin fru Hillary som i stället ger den till Barack Obama.

Portugals förre premiärminister Jose Sócrates tvärvänder mitt i hälsning med Brasiliens förre president Lulu Da Silva vid ett internationellt möte i Lissabon 2007. Lulu gillar inte beslutet.