Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-23 21:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/leonelsguldkorn/2012/04/15/mccartney-depp-natalie-portman-my-valentine-video/

Leonels guldkorn

McCartney, Depp & Natalie Portman – My Valentine [Video]

Filmad av fotografen från Batman och Inception. Med två av Hollywoods största stjärnor. Och regisserad av honom själv. Paul McCartney, 69, gick verkligen all-in vid skapandet av musikvideon till sin nya singel "My Valentine".

Låten, med Eric Clapton på gitarr, är det första släppet från Paul McCartneys nya album "Kisses from the bottom". Enligt ett pressmeddelande skrev den före detta Beatles- och Wingsmedlemmen låten till sin fru och inspirerades av sin dotter Stella när det blev dags att göra videon.

Foto står den erkände filmaren Wally Pfister för och och framför kameran medverkar skådespelarna Johnny Depp och Natalie Portman. Det är Paul McCartney själv som regisserat videon som finns i tre versioner: två renodlade med bara Depp respektive Portman och en kombinerad (se nedan).

Gemensamt för både Depp och Portman är att de illustrerar låttexten med teckenspråk, och den förstnämnda gör faktiskt allt i en enda tagning i sin version.

Paul och Stella McCartney arrangerade en releasefest för videon i Los Angeles i fredags och enligt The Hollywood Reporter var det ovanligt tätt med A-kändisar från alla branscher på plats.

Andra noterbara videosläpp från april:

Jennifer Lopez ft. Pitbull – Dance Again. Bloggen vågar redan nu utnämna denna till Sommarplågan 2012. Pitbull har de senaste två åren gjort hits av allt han rört vid och 21 miljoner visningar sedan 5 april visar att Dance Again inte är något undantag. Debuterade just på Billboard-listan på plats 27 där den förmodligen inte kommer att ligga kvar länge.

Nicki Minaj ft. 2 Chainz – Beez in the Trap. Nicki går tillbaka till "Super Bass"-konceptet, även känt som "sex säljer", och har fått 15 miljoner visningar sedan 6 april. Låten är ingen Paul McCartney-skapelse direkt utan går ut på att Nicki Minaj jämför sig med en "trap", det vill säga crackhouse, eftersom hon är så beroendeframkallande. Refrängen (upprepad ca 20 gånger): "A hundred motherfuckers can't tell me nothing"...

Jessie J ft. David Guetta – Laserlight. JJ:s sjunde (!) singel från succéalbumet "Who you are" har med hjälp av lite draghjälp från dansgolvskungen Guetta fått sex miljoner visningar sedan 9 april. Hennes fans var inte helt nöjda med videon men det tog Jessie lätt p.

Drake ft. Lil' Wayne – HYFR och Drake ft. Rihanna – Take Care. Torontorapparen, som i skrivande stund uppträder i Globen, släppte i princip samtidigt två videos förra veckan. HYFR (Hell Yeah Fucking Right) har med sina två miljoner visningar fått dubbelt så många som Take Care, förmodligen på grund av det oväntade judiska temat och de äkta bilderna från tidigt 90-tal med en ung och dansant Drake på sin Bar Mitzvah.