Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 17:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/leonelsguldkorn/2012/04/16/2pac-ateruppstod-pa-festival-video/

Leonels guldkorn

2Pac återuppstod på festival [Video]

Publiken på Snoop Dogg och Dr Dres konsert på Coachella-festivalen fick en riktig överraskning i natt. Trots att han varit död sedan 1996 dök raplegenden 2Pac upp på scen – som ett avancerat hologram.

Bloggen skrev om Coachellas lineup i januari men ingen 2Pac fanns på affischen då. Men i mitten av Snoop Doggs spelning i går projicerade arrangörerna ett hologram som såg kusligt äkta ut. 2Pac, eller Tupac Shakur, framförde "Hail Mary" solo innan han fick sällskap av (den riktiga) Snoop till låten "2 of Amerikaz Most Wanted".

Den kaliforniska festivalen är känd för sin liberala drogkultur men det var nog inte bara de påverkade i publiken som gnuggade sig i ögonen när de såg framträdandet. Eller som festivalbesökaren @molly_knight skrev på Twitter: "Was completely freaked out by the Tupac hologram and I'm fairly certain I was one of five people out of 100,000 not on drugs",

Apropå Twitter finns sedan några timmar tillbaka @Hologram_2Pac på mikrobloggen, där han försöker ta ikapp det han missat sedan 1996. Ett mysterium för Hologram 2Pac är till exempel att en godissort (Eminem) sålt mer skivor än han själv. Och så har den gamla nemesisen Notorious B.I.G., mördad i samma veva som 2Pac, så klart fått en känga.

"Forget Instagram. Hologram, baby."

"What's iTunes?"

"Shoutout to all y'all beeping me. I mean tweeting me."

"Avaliable for bookings. Birthdays and bar mitzvahs."

"Wait, so this white boy M&M sold more records than me?"

"They brought me back to life, but Dre can't finish Detox?" (Referensbakgrund)

"#YOLO? Yeah right." (Referensbakgrund)

"Hologram Biggie ain't gonna happen. Ain't no projector that big in the earth to project that fat mofo." (Referensbakgrund)

Det ryktas att hologrammet kostade tio miljoner dollar. Se showen nedan (det gemensamma framträdandet startar vid 2:33):