Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 21:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/leonelsguldkorn/2012/04/27/succe-annonsen-for-varldens-manligaste-begagnade-bil-bild/

Leonels guldkorn

Succé-annonsen för världens manligaste begagnade bil [Bild]

När amerikanen Joe Strachila beslutade sig för att sälja sin defekta gamla Pontiac -95 lade han upp en kreativ annons på nätet. Nu har den fått viral spridning - men bilen är fortfarande osåld.

Joe, 23, är rymdingenjör i Seattle och inför annonsen tog han hjälp av barndomsvännen Kyle Miller som jobbar inom marknadsföring. De lade upp resultatet på Craigslist, USA:s motsvarighet till Blocket, och man kan lugnt säga att annonsen sticker ut.

Upphovsmännen, som sänkt priset från 200 000 dollar till 700, menar att denna bil är det manligaste man kan åka i. "Alla tidigare ägare har haft skägg" är en stor säljpunkt i annonsen, tillsammans med en enhörning och det faktum att Joe förgäves försökt matcha bilens manlighet genom att fila naglarna med sandpapper, leva på timmer i sex dagar och knocka en isbjörn.

Det var bilsajten Jalopnik som först skrev om den unika annonsen den 25 april under rubriken Jesus Tap-Dancing Christ – The Best Car Ad Ever . Därifrån spred sig storyn över nätet i sociala medier och på sajter som Huffington Post och ABC News.

I går fick Jalopnik tag på skaparna Joe och Kyle som berättade mer om annonsen och bilen.

– Joe kom till mig och sa att han funderade på att sälja bilen och jag svarade så klart "varför i helvete skulle du vilja göra det?" Det är som att sälja en enhörning – därav enhörningen i annonsen. En vecka senare exploderade bilens topplockspackning av ren manlighet. Det florerar en missuppfattning på internet att bilen inte är körbar men det är den – så länge man håller sig under 3000 varv, säger Kyle Miller.

Joe Strachila säger till Jalopnik att han tycker att det enorma intresset en trasig Pontiac från 1995 fått är helt otroligt. Men Joe, som ger bilen all ära för sin framgång med kvinnor och jobb, har inte fått den såld än.

– Nej. Jag sitter just nu och försöker skilja de tusentals mejl jag fått från folk som gillar annonsen från dem som faktiskt vill köpa bilen.

Här är annonsen i en skärmdump från Craigslist.com. Klicka på bilden för större version.