Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Leonels guldkorn

Succé-anfallarens dubbla drömmål sänkte Chelsea [Video]

I januari värvade Premier League-laget Newcastle Papiss Cissé från tyska Freiburg. Sedan dess har 26-åringen öst in mål och skjutit upp Newcastle till kampen om de åtråvärda topp fyra-platserna som ger Champions League-spel nästa säsong.

I kväll fortsatte Cissé sin fantastiska form när han sänkte Chelsea på bortaplan i Newcastles 0-2-seger. Först gjorde senegalesen 0-1 på ett sätt som fick kommentatorerna att börja prata om årets mål. Sedan toppade han det med ett ännu snyggare.

Premier League-mål brukar snabbt plockas ner från Youtube av upphovsrättsliga skäl, men vi testar att bädda in dem nedan och ser hur länge de får vara kvar. Dessvärre har ingen av de två videouppladdarna spegelvänt bilderna för att komma runt en nedplockning så risken är tyvärr stor att målen är borta till torsdag morgon.

En del av er har kanske via Twitter eller Facebook noterat att jag håller på just Newcastle och ni anser kanske att jag går ifrån det journalistiska objektivitetsidealet med den här texten.

Men för det första är det här ingen nyhetsartikel utan ett blogginlägg. Och för det andra kan väl ingen säga emot påståendena att Cissé är vårens bästa spelare i Premier League (13 mål på sina 12 första matcher) och att kvällens två fullträffar, speciellt den sista, är i en klass för sig?

Och för det tredje har Newcastle inte haft någon större framgång sedan vinsten av FA-cupen 1955 och ligaguldet 1927, så ni kan väl ge mig detta.

Här är Cissés båda drömmål från kvällens match på Stamford Bridge:

Nu på lördag möts Newcastle – Manchester City i en match där både Champions League-platserna och ligatiteln kan spikas… Chelsea får i och med kvällens förlust svårt att klara topp fyra men kan ändå nå fotbollens finaste internationella klubbturnering genom att slå Bayern München i Champions League-finalen den 19 maj.

Det skulle i så fall skapa den något märkliga situationen att varken Newcastle eller Tottenham får spela i turneringen även om de kommer fyra i Premier League eftersom England bara får ha med fyra lag och regerande CL-mästare prioriteras före det fjärdeplacerade inhemska laget.

Så här ser tabellen ut med två omgånger kvar att spela:


Skärmdump, Skysports.com