Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Leonels guldkorn

Will Smith svingade mot både president och reporter [Video]

Den gångna veckan har Will Smith marknadsfört ”Men in black 3″ i Europa. Under turnén har stjärnan både hunnit dissa Frankrikes nyvalde president Francois Hollande och slå till en närgången ukrainsk reporter.

Det började i Paris i tisdags, när Will Smith intervjuades i fransk tv och programledaren förde in samtalet på skatter. Detta med anledning av debatten om höjda sådana efter att socialdemokraten Francois Hollande just tillträtt som Frankrikes president.

Smith sa att han inte har några problem med att betala tillbaka till sitt hemland som han anser gett honom en unik chans.

– Jag är en svart man utan högskoleutbildning. Ändå får jag resa jorden runt och marknadsföra mina filmer och jag är helt säker på att USA är den enda platsen i världen där detta är möjligt, sa skådespelaren.

– Så jag kommer att betala vad som helst för att kunna se mitt land fortsätta växa och utvecklas.

Men när Smith får veta att Hollande vill att alla som tjänar över en miljon euro ska betala 75 procent skatt blir han förvånad. Där går tydligen gränsen.

– 75? Okej, det är nåt annat. Det är nåt annat. 75. God bless America, säger Will Smith och skrattar.

Se samtalet nedan (videon verkar vara upplagd av en Hollande-motståndare så ignorera allt efter 0:34 som bara är konstigt)

I går, fredag, skapade Will Smith rubriker igen. Den här gången på Moskvapremiären av ”Men in black 3″. När den ukrainske tv-reportern Vitalii Sediuk från kanalen 1+1 försökte kyssa filmstjärnan blev han bryskt bortknuffad av filmstjärnan som till och med gav honom en lätt örfil.

Allt fångades tydligt på film (se nedan) och det är uppenbart att Smith blir irriterad.

– Vad fan är ditt problem kompis, säger Smith medan han knuffar bort och örfilar reportern med baksidan av sin vänsterhand.

Smith ursäktade sig sedan direkt till de andra journalisterna.

– Förlåt, men han försökte kyssa mig på munnen. Han ska vara glad att jag inte ”suckerpunchade” (överraskande knytnävsslå) honom. Ursäkta, jag sa visst det där till kameran. Men det är lugnt, sa Smith innan han fortsatte ge intervjuer som om inget hade hänt.

Enligt skvallersajten TMZ är det den ukrainska tv-reporterns grej att överraskande kyssa kändisar. Det senaste dygnet har det på sociala medier diskuterats om Smiths agerande var homofobt men majoriteten verkar tycka att reportern gick över gränsen och invaderade Smiths privata sfär.

Dessutom, som många påpekar, har Will Smith hyllat president Barack Obamas stöd av homoäktenskap i USA. I en intervju i Berlin i måndags sa stjärnan att det var ett modigt utspel under ett valår och att han ”helhjärtat stöder alla som hittat kärlek”.

Här är incidenten på röda mattan i Moskva: