Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Leonels guldkorn

NBA-proffs klär ut sig till gamling och chockar amatörer [Video]

Kyrie Irving är världens bästa 20-årige basketspelare, utsedd till årets rookie i den amerikanska proffsligan NBA. Nu har Pepsi i en falsk dokumentär även gjort honom till världens bästa pensionär.

Läskföretaget teamade upp med Cleveland Cavaliers hyllade point guard och lurade ett amatörgäng som spelade basket i en park i New Jersey. Kamerorna på plats förklarades med att man skulle göra en dokumentär om ”Kevin”, vars ”Uncle Drew” fick hoppa in i matchen för att ersätta en skadad spelare.

Irving/Uncle Drew bjuder på en tveksam start med ett antal missade skott och de andra spelarna undrar vad han gör på plan. Men sen blir ”gamlingen” varm i kläderna. En lay-up sitter, följt av en trea. Sen spelar Irving ut hela NBA-registret och då går det fort.

Förutom snygga moves med bollen visar 20-åringen faktiskt på bra skådespelartalang. Och Pepsis marknadsavdelning tackar och tar emot: videon har blivit en viral succé med över fyra miljoner visningar på mindre än en vecka.