Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Leonels guldkorn

Gordon Ramsay fick äta gräs i Soccer Aid 2012 [Video]

Trots att matchen spelades för välgörenhet blev det hårda tag mellan England och Övriga världen på Old Trafford i går. Både kändiskocken Gordon Ramsay och Hollywoodstjärnan Will Ferrell skadades i närkamper och fick avbryta matchen.

Det var Robbie Williams som tillsammans med Unicef anordnade den stjärntäta matchen i Manchester, en tradition som återkommer vartannat år. Den brittiska regeringen hade lovat att matcha summan som samlades in under kvällen och hittills har närmare 50 miljoner kronor räknats in, skriver Daily Mail.

Lagen bestod av en mix av kändisar och gamla fotbollslegendarer. Världslaget hade den mest imponerande uppställningen med namn som Jaap Stam, Roy Keane, Hernan Crespo, Edwin van der Sar, Clarence Seedorf, Fredrik Ljungberg, Gerard Butler, Woody Harrelson, Mike Myers, Edward Norton, Will Ferrell och Gordon Ramsay.

För de två sistnämnda fick matchen dock ett abrupt slut. Tv-kocken Gordon Ramsay är känd för att styra sina kök med järnhand och aldrig backa undan för konflikter. Men i går kväll fick han en brysk påminnelse av Teddy Sheringham, som tog hem Uniteds trippel till just Old Trafford 1999, att han inte var i köket längre.

Den före detta engelska landslagsanfallaren satte en hård tackling i ryggen på Ramsay, som grinade illa när han blev liggande och fick syrgas. Hell’s Kitchen-kocken fick till och med köras till sjukhus men kunde skrivas ut senare på kvällen och rapporteras vara okej.

Även den amerikanske komikern och skådespelaren Will Ferrell fick lära sig den hårda vägen att de engelska spelarna inte ser någon motsättning mellan välgörenhet och hårda tag. Sent i matchen satte komikern John Bishop dobbarna i sin kollega som tvingades halta av planen.

Matchens prestation stod engelska Kasabians gitarrist och sångare Sergio Pizzorno för. Rockstjärnan, som spelade i Världslaget, lobbade iskallt in 1-0 över sin legendariske landsman David Seaman, på assist från Fredrik Ljungberg.

P.S. Missa inte den unika frieri-videon i inlägget innan detta. Min förutsägelse vid lördag lunch när den just hade lagts upp på Youtube, att den skulle toppa en miljon innan helgens slut, var tydligen försiktig. Den ligger i skrivande stund (måndag em) på nästan fyra miljoner välförtjänta visningar.