Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-06 09:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/leonelsguldkorn/2012/06/20/ipad-dodaren-hangde-sig-pa-presentationen-video-2/

LEONELS GULDKORN

Ipad-dödaren hängde sig på presentationen [Video]

Microsoft ska med sin nya surfplatta Surface ta upp kampen med Apple och Samsung. Men det gick snett på den officiella presentationen i Los Angeles på måndagen.

Vi har sett det förut. Livepresentationer förvandlade till smärre PR-katastrofer. När Bill Gates skulle visa nya Windows 98 dök i stället en blå felskärm upp, och även Apple och Steve Jobs har råkat ut för pinsamma missöden.

I måndags var det dags igen. Microsofts nya surfplatta, som släpps senare i år, visade sig inte vara helt felfri när företaget skulle presentera den så kallade Ipad-dödaren. Windows-chefen Steven Sinofsky fick ingen respons när han försökte använda touchskärmen och fick till slut ge upp och byta till en reservmaskin.