Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 09:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/markligheter/2012/12/08/medvedev-vet-allt-om-et/

Clas Svahn bloggar om märkligheter

Medvedev vet allt om ET

Rätta artikel

Ni som har sett serien "Vita huset" minns säkert när president Bartlet i en lucka mellan en serie intervjuer med en rad tevestationer råkade kalla sin utmanare till presidentposten för något mindre smickrande. Men kameran var på och uttalandet blev huvudnyhet.

Nu har en annan toppolitiker, och en riktig sådan, gjort en liknande sak. När Rysslands tidigare president, numera premiärminister, Dmitrij Medvedev, lät sig intervjuas av fem ryska tevestationer så rullade kameran också i pauserna mellan intervjuerna. Och det var i en sådan som Medvedev lät undslippa sig något som säkert kommer att hamna på ett antal konspirationsinriktade hemsidor.

En journalist undrade om det möjligen var så att presidenten, när han ändå fick portföljen med aktiveringskoderna till de ryska atomvapnen, också fick en mapp med information om utomjordingar. Medvedev svarade:

"Tillsammans med portföljen med kärnvapenkoderna får landets president en mapp märkt Topphemligt. Den foldern innehåller all information som rör utomjordingar som har besökt vår planet."

Och han fortsatte: "Tillsammans med den rapporten får du också en rapport som handlar om den fullständigt hemliga specialorganisationen som utövar kontrollen över de utomjordingar som befinner sig på vårt lands territorium. Mera detaljerade information om det ämnet kan du få genom att se den välkända sanningsenliga filmen 'Men In Black'. Men jag kan inte berätta för er hur många av dem som befinner sig bland oss eftersom det skulle orsaka panik", avslutade Medvedev.

Givetvis var allt detta sagt på skämt och ingen av kanalerna sände uttalandet men det har sedan spridits via Reuters och Youtube.

Att Medvedev också avslöjade att han tror på jultomten, "men inte så mycket", och att han absolut inte tillhör dem som skulle berätta för barn att tomten inte finns, gör kanske att också utomjordingsuttalandet hamnar i sin rätta dager.

Men, om jag känner det kära internet rätt så kommer vissa att tolka den ryske premiärministerns uttalande som en förberedelse för "det stora avslöjandet". Ett sätt att förbereda oss alla på den dag då "sanningen" om ET kan berättas. En sanning som givetvis består i att De redan är här och att olika länders regeringar sedan länge känt till detta och till och med arbetat tillsammans med dem.

Att Medvedevs avslöjande om tomten skulle komma att få liknande effekter är däremot mindre sannolikt.

Fotnot 1: Ni som kan ert "Vita huset" minns säkert också att Bartlets uttalande nog inte bara var en slump....

Fotnot 2: Ni som kan ryska kan se inslaget här. Och på Telegraphs hemsida kan ni läsa mer.