Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-29 15:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/markligheter/2015/08/09/tecken-i-skyn/

MÄRKLIGHETER

Tecken i skyn

Efter dagens fina halofenomen som min son Niklas fångade från trädgården hemma i Järfälla så kanske det ändå kan vara på sin plats att notera läget på undergångsfronten. För just himlatecken har traditionsenligt varit värda att ta på allvar, tolka och övertolka.

Som ni minns var jag lätt besviken på de uteblivna undergångsprofetiorna den senaste tiden. Men en amerikansk vän påpekade att det faktiskt finns en grupp nätaktiva som menar att livet på jorden kommer att slås ut när en asteroid krossar oss den 24 september.

Inte så långt kvar med andra ord och med tanke på den låga räntan på bankkontona är det lika bra att plocka det man har och satsa kulorna på något skoj.

Och som av en tillfällighet inträffar eländet precis samma dag som påven Fanciskus talar inför den amerikanska kongressen.

Som ni säkert har hört är den nye påven antikrist och förebådar alltså de sista dagarna i den yttersta tiden. Också president Obama är inblandad påstås det och inte heller han är på de godas sida.

Som ytterligare grädde på domedagsmoset menar vissa webbplatser att hotet från ovan är känt av den amerikanska regeringen som dock tiger som muren. Vilket inte kan förvåna någon. Samma regering tiger ju om tillfångatagna utomjordingar, hemliga fångläger där det amerikanska folket ska spärras in (börjar bli bråttom nu med tanke på asteroiden) och att flygplanen i själva verket släpper ut kemikalier som ska förändra klimatet alternativt döda oss alla.

Jag tycker lite synd om påven och Obama som dragits in i allt detta men så är det på toppen, det blåser rätt hårt.

När det gäller dagens himlatecken så bildades det av iskristaller på säker höjd från den annars sommarvarma marknivån. Halofenomen är faktiskt mycket vanligare än vad man kan tro, det är bara det att vi inte alltid upptäcker dem när de försvinner i solens glans. Men snyggt blir det och jag uppmanar alla som kan att ta en bild när tillfälle ges.

Hur det ska gå med asteroider och påvar får framtiden utvisa. Mitt tips är att påven får tala till punkt och att asteroiden inte dyker upp.

Men så är jag en typisk tråkmåns också.

PS: Vill ni häpna över vad folk kan tänkas tro på så läs de här länkarna. Men jag varnar alla. De kan allvarligt påverka det sätt du ser på världen:

The Common Sense Show

Before it's News

Det finns fler, men tro mig, det räcker.