Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-21 20:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/markligheter/2016/10/11/hillary-clinton-och-ufofragan/

Clas Svahn bloggar om märkligheter

Hillary Clinton och ufofrågan

John Podesta leder Hillary Clintons kampanj och är en av de mäktigaste männen inom det demokratiska partiet. Podesta var stabschef under Bill Clintons tid som president och har fungerat som rådgivare till president Barack Obama.

Så John Podesta är inte vem som helst.

För oss ufointresserade har John Podesta länge varit känd som mannen som inte bara stått nära makten utan också sagt sig försöka förmå denna att släppa alla hemligstämplade ufodokument.

”Det är dags att öppna arkiven”, har Podesta bland annat sagt.

Podestas brinnande intresse för ufofenomenet har fått många att hoppas – men ännu så länge har förhoppningen stannat vid just hopp.

Podesta själv har sagt att han största misslyckande hittills har varit att han inte lyckats få dessa dokument frisläppta.

Om han nu vet att de finns, vilket är tveksamt. Podestas löften så här långt bygger på gissningar från hans sida om att det borde finnas hemliga dokument i ufofrågan.

När nu Wikilewaks publicerar tusentals mejl dyker även mejl riktade till Podesta upp. Mejl från personer som kanske inte direkt verkar sitta på de avgörande bevisen då det gäller ufo. Ett av dem, från 2014, börjar:

”Glaciärerna smälter i en alarmerande takt! Allt flera eldkulor på himlen! En kraftig ökning av tornador, jordbävningar, vulkanutbrott, slukhål, jordskred, smältande permafrost, uppvärmning av havet. Står vi inför en global kataklysm???”

Mejlet fortsätter sedan i samma stil med sädescirklar, Planet X, Nibiru, polbyten och en rad andra ämnen som inte nödvändigtvis hör samma med varandra.

Ett annat från 2015 påstår att utomjordingarna ”inte tolererar någon form av militärt våld på jorden eller i rymden.”

Här verkar det som om utomjordingarna missat vad som pågår i Syrien, Irak, Libyen och en rad andra länder just nu.

Det finns även andra mejl men inget av dem skingrar några frågetecken i ufofrågan. Möjligen skapas några nya.

Ett som faktiskt är lite spännande kommer från Tom DeLonge, en gång sångare och gitarrist i powerpunktrion Blink 182. DeLonge erbjuder John Podesta att möta två personer som är insatta i ämnet, alltså de bådas gemensamma ufointresse.

I ett annat mejl skriver DeLonge om en general McCasland som han säger var ansvarig för ett laboratorium vid Wright Patterson AFB som ska ha tagit emot vrakdelarna från Roswell.

Alltså från den plats där vissa menar att ett flygande tefat kraschade 1947 men där andra säger att en hemlig ballong med tung nyttolast föll just då.

”Han säger att han är en skeptiker, det är han inte”, skriver DeLonge bland annat.

Om John Podesta svarade eller om han träffade några av dessa personer vet vi inte. Det finns inga mejl som visar detta.

John Podesta fortsätter dock att kämpa för frisläppandet av samtliga ufodokument som regeringen har tillgång till. Och Hillary Clinton själv har sagt att hon kommer att öppna arkiven – så länge inte den nationella säkerheten hotas. Och det är bra. För givetvis finns det sådana dokument. Och vi är många som vill veta vad det står i dem.