Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Aptitretarna

Som i ett rosa skimmer

Man blir ju lite sugen på rosévin när sommaren närmar sig, och kanske har det alltid varit så att ljusa färger och blommor blir mer poppis så här års, men har det inte fullkomligt exploderat i år?

Det rosablommiga vet inga gränser (kolla bara i vårens kokböcker och magasin som ”Leilas Country Living”), och vi dränks i rosévin. Dessutom lanseras i dagarna ett hallonöl och kallas då för ”roséöl”. I rosa burk så klart. Gissa vilka som ska dricka det. Och så öppnar en ”rosébar” på Strandvägen i Stockholm, där det uteslutande ska serveras rosévin.

I deras pressmeddelande hittar jag en formulering som liksom känns som om den är synonym med hela försommaren 2009: ”Lifestyle rosé”. Du kan dricka rött, vitt, öl, bubbel eller svartvinbärssaft. Men om du dricker rosé, då är det liksom ett större statement. Det är en livsstil.