Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-04 03:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2009/07/09/sommarrecept-9-mmmmakrill-4188/

Aptitretarna

Sommarrecept (9): mmm...makrill

jag hade nyligen turen att befinna mig på västkusten, närmare bestämt i Halmstad. Där inköpte jag, i en vanlig mataffär, färska makrillfiléer. Dessa doppades i saltvatten, saltades och stektes i matolja och hastigt på hög värme, sedan fick de ligga i ugnen i 4-5 minuter 75 grader varmt. Fisken blev knaprig på ytan och mjuk inuti, som sig bör. Till det serverade jag i alla enkelhet gräddfil som runnit av och blivit än mer tjock och krämig, och blandats med salt, finhackad persilja och gräslök. Som tillbehör bjöds pizzasallad (hemmagjord) och kokt färskpotatis. Ah, det var så gott. Extra delikat blev det eftersom jag haft turen att komma över gräslök på knippa, en ovanlig lycka att få känna gräslöksdoft som sänder en tillbaks till barndomens matjesill med gräddfil, gräslök och kokt potatis. Efter det vill man inte köpa krukgräslök någonsin mer.