Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-05 21:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2009/07/16/sommarrecept-11-egen-tacokrydda-4204/

Aptitretarna

Sommarrecept (11): Egen tacokrydda

Jag måste erkänna att jag gillar smaken på kommersiell tacokrydda. Häromsisten provade vi att försöka kopiera smaken när vi skulle grilla. Det blev bra. Vi provade både på fransysska och fläskfilé, och båda blev goda.

 

Egen tacokrydda

räcker till cirka 1 kg kött


1 msk salt
1 msk torkad oregano
½ msk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk granulerad vitlök/vitlökspulverEgen tacokrydda
1/2 msk chilipulver

1. Blanda kryddorna och saltet.

2. Klappa köttet med blandningen. Gärna några timmar i förväg. Grilla eller stek.