Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-02 20:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2009/07/27/low-tech-i-koket-4224/

Aptitretarna

Low tech i köket

När tiderna är hårda så är det dags för enkla, handfasta och pålitliga redskap: low tech i köket skulle jag vilja kalla den trend jag tycker mig se idag. Somliga som tidigare snobbade med avancerade kaffebryggare eller glassmaskiner pratar mer om någon gammal slev som mormor hade eller en rostig kniv från Eskilstuna...
Och vid sidan om kockarnas allt mer avancerade maskinpark har intresset växt för bland annat tryckkokare, som säljer allt mer enligt flera butiker jag pratat med. Jag skrev en artikel i ämnet i början av året, och har också medverkat med några recept i en ny kokbok: "Tryckkoka maten: smakrikt på minuten" av Anna-Britta Ståhl.
Andra exempel på bra low tech: kombinerad salladsslunga och potatisskalare, ånginsats till vanliga kastruller, en simpel stavmixer…
Kanske läsekretsen kan tipsa om fler bra low tech-prylar till köket? Kommentera gärna.