Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-19 17:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2010/02/11/blanda-egen-taco-krydda-6109/

APTITRETARNA

Blanda egen taco-krydda

Det blir rätt mycket tacos hemma hos oss. Det är en bra och demokratisk rätt: alla får välja vad de vill ha från de olika byttorna. Men vi har allt mer kommit att skippa det färdiga kryddpulvret från affären. Det är lika lätt att blanda egen. Det finns många sätt att få till smaksättningen, men alla som jag har gillat innehåller vitlök, spiskummin, chilipulver och oregano. Den här varianten gjorde jag häromfredagen. Maizenan reder köttfärsen en aning på ett trevligt vis.

Egen taco-krydda
blir ungefär 2 dl

2 msk anchochilipulver

1 msk lökpulver

1 tsk vitlökspulver

1 tsk paprikapulver

2 msk spiskummin

1 msk salt

1 tsk socker

1/2 tsk oregano

1/2 tsk timjan

1/2 tsk svartpeppar

1/2 tsk cayennepeppar

2 msk maizenamjöl

 

Blanda ihop allt och förvara i en lufttät burk. Det är lagom att använda 2 msk per 400-500 g nötfärs.