Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-29 13:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2010/07/12/varldens-starkaste-chili-7643/

Aptitretarna

Världens starkaste chili

Världens starkaste chili har nått Stockholm. En av grönsaksgrossiterna i restaurangbranschen säljer numera Naga Jolokia som har blivit uppmätt till drygt en miljon Scovillegrader. Inget att leka med. Andra namn på denna eldiga växt är Nagahari, Bhut Jolokia, Bih Jolokia, Borbih, Mirch, Mircha, Naga Moresh, Naga Morich, Raja Mircha, Raja Chilli och Tezpur. Om ni får tag på ett exemplar, var oerhört försiktiga vid användningen i köket.