Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-08 18:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2010/07/26/efterlysning-vad-gor-ni-med-blasten-7640/

Aptitretarna

Efterlysning: vad gör ni med blasten?

Nu när en intensiv skördetid tar sin början har jag tänkt på blast. Av hävd slänger vi mycket blad och blast fast de är ätliga. Bladen och stjälkarna från rödbetor till exempel är vackra goda och användabara. Man kan isa dem och använda som sallad, eller smörslunga dem och mycket annat. Stjälkar från broccoli och blomkål går att blanchera och stuva, bland mycket annat.

Nu vill jag veta: vad gör ni med blasten? Alla tips mottages tacksamt! Använd kommentarfunktionen nedan.