Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-19 16:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2010/09/26/gammal-olja-harsknar-alltid-7996/

Aptitretarna

Gammal olja härsknar alltid

Jag har tjatat om det förut, men man bör vara uppmärksam på att olja inte är särskilt hållbart. Kallpressade oljor, av oliver eller raps, blir förstås inte bättre av lagring. De härsknar och får besk smak när de blir gamla eller har lagrats för varmt. Det är vanligt att dyra utvalda oljor stått för länge i butiken. Därför kan en billig  olja som det säljs mycket av smaka bättre än snobbvarianterna.

Förvara dina flaskor mörkt och svalt, och se till att din olja inte är mer än ett år gammal. Skörden är ju snart på gång och efter det är oljorna som bäst.