Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-12 16:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2010/10/20/jag-bloggar-fran-salone-del-gusto-8335/

Aptitretarna

Jag bloggar från Salone del gusto

Väskan är packad och magen kurrar förväntansfullt. I morgon far jag till lyckans land, eller närapå. För en matnörd är Turin från den 21 till den 25 oktober i år så lockande något kan vara.

Då inträffar nämligen en av världens mest intressanta och omtalade matmässor, Salone del gusto, som arrangeras av Italienska Slow food tillsammans med staden Torino och regionen Piemonte. Det är helt enkelt en jättelik marknad för småskaliga livsmedelsproducenter från hela världen. Parallellt hålls konventet Terra madre där man håller konferenser om allt från genmodifierad mat till hållbart jordbruk. Terra madre är för inbjudna delegater och experter medan Salone del gusto är öppen för allmänheten.

För mig är det första gången och de närmaste fem dagarna kommer jag att blogga från detta paradis, från både mässan och konventet om allt från stora maktpolitiska frågor till allt gott jag förhoppningsvis får smaka.

Apropå småsakligt så har årets upplaga av sammankomsten för småskaliga livsmedelsproducenter just varit. Kolla in på Eldrimners hemsida. Där får ni veta vem som gjorde bästa korven, vem som ystade bäst och mycket annat.